Måsten för alla med husdjur

Vi har nog alla varit där, vi köper en 10 kilos säck med hund- eller kattmat. Och med oss som äger en Golden Retriever så är det den lilla säcken. Hunden har ju ingen botten, inget stopp. Därför blir det tunga säckar med mat som ska in i huset. Av någon anledning så har någon smart person bestämt att när det går uppåt i kilon för säckarna så tar man bort återförslutningsmöjligheterna som ofta finns för de mindre säckarna. Och flera med mig har ingen lust att hälla i påsarna i en fodertunna, de är ju tunga. Men nu finns det en så smidig återförslutningsklämma, med skopa för maten!  

Påsklämma med skopa

Den finns i flera storlekar och dessa klämmor är speciellt gjorda för att återsluta just dessa foderpåsar som annars är ganska otympliga. I ena änden sitter också en foderskopa speciellt för att man ska kunna skopa upp mat åt det hungriga odjuret här hemma. Det var för mig revolutionerande, Trots att påsklämman funnits sedan många år tillbaka så hade jag helt missat just denna. Eftersom jag har en stor hund här hemma så tog jag den stora påsklämman, den såg inte stor ut på bilden men den är nästan 50 cm lång så den räcker gott och väl.

Påsen står numera framme

Det kan verka riskabelt att ha den stora foderpåsen framme då om det någon som missat det så är Golden Retriever är likt en labrador en hundras som knappt känner mättnad ( i alla fall inte min). Därför ska man aldrig ha en påse foder ståendes framme, om de ser möjligheten att välta den och sedan föräta sig på innehållet så gör de lätt det. Men jag menar att den här klämman är så pass förslutande att det inte behövs gömmas någon påse.