Hunden med på jobbet

Som hundägare är det ofta ett gissel att kombinera med arbete med hundliv. Man vill ju inte lämna jycken ensam en hel arbetsdag. Alternativen som finns är att jobba mindre, ha en hundvakt/dagmatte/hunddagis, jobba hemifrån eller helt enkelt ta med sig hunden på jobbet. Det sistnämnda fungerar förstås bara för vissa. Dels så måste man ju förstås ha ett jobb där det fungerar att ha med sig hunden, och dels så måste man ju få okej av chef och kollegor. Det finns ju allergier och sådant att ta hänsyn till. Och dessutom så måste man ju ha en hund som fungerar att ha med sig. Kan hunden ta det lugnt och ligga och vila när man jobbar så brukar det gå bra, men om hunden springer runt, skäller, gnäller eller stör på något annat sätt så kanske man ska överväga ett annat alternativ.

Min hund stortrivs på jobbet

Jag jobbar på ett ganska litet kontor med väldigt trevliga medarbetare som gillar min hund, och jag är väldigt tacksam över att jag får ta med mig hunden och att hunden tycker att det är mysigt att vara på mitt jobb. Han ligger i sin bädd bredvid mig eller under mitt skrivbord, tuggar lite på tuggben och kommer och vill ha en klapp då och då. Och det är ju perfekt att få en mikropaus och dessutom behöva gå ut och rasta och få lite frisk luft då och då. Jag tror att det gör mig effektivare på jobbet.

Senaste tiden har det strulat med värmen på jobbet och då har det varit otroligt skönt att ha ett eget element på fötterna under skrivbordet! Men nu har det löst sig med det. Ett företag som jobbar med värmepumpar i Dalarna har hjälpt oss till en ny lösning, så nu behöver vi inte oroa oss för att frysa. Hunden får dock gärna fortsätta att ligga på mina fötter som ofta är lite frusna av sig ändå så här på vintern!