Härliga dagar ute i löparspåret

Jag har börjat springa! Tack vare att jag är hundägare kommer jag ofta ut och får frisk luft, men nu har jag alltså tagit ytterligare ett steg mot ett hälsosammare liv och blivit löpare. Jag försöker att ta mig ut åtminstone fyra gånger i veckan.

Nu är jag på jakt efter ett par riktigt bra löparskor. Har du koll på vilket märke som är bäst? Jag har Nike nu, men de känns lite för hårda för mig. Jag har en gammal knäskada som jag är rädd ska vakna till liv nu när jag har börjat röra ordentligt på mig igen.

Obs. Om du springer med hunden kopplad är det viktigt att faktiskt ha ett bra koppel. Vikten ska inte vara för hög och kopplet får inte heller vara för brett. Prova flera olika koppel innan du köper ett. Det är viktigt att båda du och hunden känner er bekväma.

På agendan

Det händer inte så mycket mer spännande i mitt liv just nu är jag rädd. På onsdag kommer äntligen bergvärmeinstallatören. Vi ska byta från luft-värme till bergvärme. På nationaldagen ska jag inte göra något särskilt förutom att fika med familjen.

Camping i sommar

Annars har jag börjat planera för årets campingtrip. I år bär det ner till vackra västkusten. Jag ser fram emot salta bad, god mat och solsken.

När du är ute och åker med hunden är det viktigt att resa säkert. Sätt alltid hunden i en bilbur om du tar bilen! Ta pauser. Hundar gillar att springa och sträcka på benen. Det är det jag har fått öva på mest som hundägare: tålamod. Resan kommer att ta lite längre tid, men se det som något positivt! Du får stanna och se fler nya platser. Vad är det man brukar säga?

Resan är målet.