Dags för ny hy

Det är många kassar att bära när man har hundar, särskilt när man har hungriga hundar. Golden retriever är som jag tidigare skrivit alltid hungriga och jag tror att de jag har till och med är extremt hungriga för att vara Goldens. Med andra ord är det extremt mycket att bära hem och det mest levereras i kassar eller säckar.
Det börjar märkas i mina handflator att jag får bära ofta, och bära tungt. Jag är övertygad om att de produkter som är framtagna med miljön i åtanke i slutändan är bättre för både oss som slutanvändare, de som jobbar i fabrikerna och för planeten. Därför är det självklart att jag siktar in mig på ekologisk hudvård när bärandet börjar ge ovälkomna effekter i handflatorna.

Mycket utomhusvistelse betyder mycket sol

Det är inte bara händerna som tar stryk. Golden retriever är en hundras som är väldigt aktiv, den kräver således en aktiv hundägare och mycket tid utomhus. Ute lyser solen betydligt mer än den gör inomhus och det leder också till att huden får sig en rejäl omgång UV-strålar, framför allt på sommaren då både vi med två ben och våra fyrfota vänner vill vistas mycket utomhus – oavsett vart i vårt avlånga land vi befinner oss. Även då är nyckeln till att undvika irritation ekologisk hudvård.

Det funkade förra sommaren – det lär funka i år

Förra sommaren tillbringade jag extremt mycket tid utomhus med hundarna. Varje tillfälle till extra aktivitet togs tillvara på och jag var väldigt noga med att smörja in mig. Jag gjorde det även de dagar när det var molnigt då jag läst på och fått vet att upp till 90% av UV-strålningen tar sig igenom molnen. Peppar peppar så klarade jag mig från att bränna mig hela sommaren, trots att jag alltså var ut väldigt mycket och även tillbringade en hel del av utomhustiden endast iförd badkläder.